Färgen kan alltid diskuteras, men Adidas helt nya Adios Sub2 är kanske skon som kan bryta den magiska 2-timmarsgränsen på maraton. 

Här är skon som skall löpa maraton under 2 timmar

Adidas har använt en rad nya teknologier när de tagit fram sin helt nya sko, Adizero Sub2, som lanserades i samband med årets Tokyo Marathon. Och snart kan också du få tag i den.

25 februari 2017 av Lasse Lyhne

Medan Nike har fått en hel del uppmärksamhet med sitt Breaking 2-koncept, så har Adidas ägnat sig åt ett liknande projekt sedan 2012. I samband med Tokyo Marathon som avgjordes i söndags lanserade det tyska sportföretaget den löpsko som enligt dem kommer att användas för att löpa ett maratonlopp under den magiska 2-timmarsgränsen.

Adidas Adizero Sub2

Adizero Sub2, som den heter, använder sig av flera nya teknologier. Mest intressant är det nya Boost Light materialet – det lite flamingoliknande skum som utgör mellansulan på skon. Boost Light har samma dämpande egenskaber som Adidas populära Boost, men är mycket lättare.

150 gram

Enligt Adidas väger den variant av Adizero Sub2, som maratonlöparen Wilson Kipsang använder 150 gram, vilket är ca 80 gram lättare än Adizero Adios-skon, som använts vid de senaste fem maratonvärldsrekorden.

Dessutom är ovandelen tillverkad av en superlätt och tunn nätväv, medan yttersulan är försedd med ett mikronät av Continental gummi, som ger bra grepp på asfalt.

2 minuter snabbare!

Enligt tidigare studier kan enbart viktminskningen ge en 1,5–2 minuter snabbare maratontid! Wilson Kipsang har ett personligt maratonrekord på 2:03.13 (sjätte snabbaste maratontiden i världen), så med denna nya sko närmar vi oss de magiska 2 timmarna.

Adidas Adizero Sub2 kommer ut i sportbutikerna senare i år – troligtvis till sommaren.

Stort test av löparskor

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: