Produktinfo ”Natural running”-sko med gelé i häl och framfot. För neutrala/lätt överpronerande löpare. Vikt: 318 g (43,5).

Halvnaturlig sko

Asics GEL-Excel33 är en SPÄNNANDE SKO som till viss del liknar ”naturliga” löpskor.

Asics GEL-Excel33 | |

Funktion: Den smidiga framfoten och den sköna ovandelen imponerar mest.

Kvalitet: Inte i klass med Asics bästa modeller, men helt okej.

Prisvärd: Dyr, om man jämför med liknande skor från andra tillverkare.

Slutsats: Det här är en halvnaturlig sko som kombinerar de bästa detaljerna från vanliga löpskor med en flexibel framfot. För den som trivs i vanliga löpskor, men som vill ha en skön och smidig sko till tempopassen, så är den ett bra alternativ.

Pris: 1600 kr.

www.asics.se

Det dröjde ett tag innan Asics hoppade på ”natural running”- trenden, men med den här skon har man gjort det. GEL-Excel33 är japanernas förslag på en sko som låter fötterna jobba mer fritt under löprundan. En renodlad ”barfotasko” är det dock inte.

Det beror på att Asics fortfarande använder sig av en höjdskillnad på en cm mellan häl och framfot – precis som i vanliga löpskor. Det innebär att skon inte är helt designad för att man ska landa på framfoten. Samtidigt är skon relativt tung.

I gengäld har man lyckats göra framfotspartiet mjukt och smidigt. Det ger betydligt bättre kontakt med underlaget, samtidigt som framfoten får jobba mer naturligt. Skons mjuka ovandel bidrar till en viss barfotakänsla vilket gör att skon känns snabb – och trots sin övervikt hyfsat lätt – på foten. Stötdämpningen är utmärkt och sulan är anpassad för asfalt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: