Produktinfo Löpsko med okonventionell dämpning. Finns i tre olika färger. Vikt: 319 g (stl 43).

Grus i maskineriet

Nytänkt och bekväm löparsko som dock behöver mer produktutveckling.

24 augusti 2011

On Cloudsurfer | |

Funktion: Dämpningen är bra, men användningsområdet är begränsat.

Kvalitet: Varken utseendet eller kvaliteten imponerar.

Prisvärd: Skorna är alldeles för dyra i förhållande till helhetsintrycket.

Slutsats: Om vi skulle bedöma skon efter dess förmåga att ta upp stötarna från underlaget så skulle den få högsta betyg. Dämpningssystemet lider dock av en del barnsjukdomar, och helhetsintrycket är att skon inte alls lever upp till det höga priset.

Pris: 2000 kr.

www.loplabbet.se

Det är en annorlunda, och inledningsvis positiv, upplevelse att löpa i de nya och innovativa löpskorna från On. Den minst sagt speciella sulan, med sina 13 karakteristiska små gummikuddar, dämpar stötarna på ett lite annorlunda sätt än vi är vana vid från vanliga löpskor.

Vid varje landning trycks kuddarna ihop och absorberar stötarna både uppåt och bakåt, och speciellt det sistnämnda bidrar till en mycket mjuk dämpning. Det känns mycket skönt när man t.ex. löper på asfalt. Det är dock snarast en fördel om underlaget är torrt eftersom vi upplevde en tendens att gummikuddarna gav ifrån sig ett gnisslande ljud på våt asfalt.

Dessutom kom det bokstavligt talat grus i maskineriet eftersom kuddarna är öppna på sidorna. Enligt vår mening innebär det att skorna inte kan användas på en rad olika underlag.

Totalt sett är On-skon en renodlad asfaltssko för löpare som behöver mycket stötdämpning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: