Produktinfo Minimalistisk och mycket lätt löparsko med en flexibel ovandel och sula. Snörningssystemet är integrerat i ovandelen. Vikt: 224 gram.

” Grön” racersko

Mjuk och lätt löparsko med bra komfort, men utan något som helst stöd.

Brooks Green Silence | |

Kvalitet: Helhetsintrycket är godkänt utan att imponera.

Passform: Skon sitter mycket bekvämt på foten.

Prisvärd: Priset är nästan lite för högt för en tävlingssko.

Slutsats: Är du en lätt löpare som vill hålla tempot uppe så är Brooks nya lättviktssko ett bra alternativ till många konkurrenter. Det gäller dock att vara medveten om att den låga vikten och bekväma passformen går ut över både stabiliteten och slitstyrkan.

Pris: 1200 kr.

www.brooksrunning.com

Låt oss slå fast direkt: den här skon är inget alternativ för löpare som behöver lite extra stöd under stegavvecklingen. Hela tanken bakom Brooks nyutvecklade sko Green Silence, är att fötterna ska kunna röra sig fritt, och att skon endast ska skydda mot stötchocken från asfalt och andra hårda underlag.

För att understryka detta har Brooks kombinerat en mycket mjuk och smidig sula med en ovandel som smiter åt som en strumpa runt foten. Det känns bekvämt, men det innebär också att den lätta skon är känslig för stötar. Dessutom verkar skon vara lite instabil både i ovandelen och i sulan, vilket gör att den passar bäst på fasta underlag.

En löprunda på grusvägen klarar den också, även om det inte är skons favoritunderlag. Däremot saknas det rätta greppet i sulan vilket, i kombination med den instabila ovandelen, gör att skon har ett begränsat användningsområde.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: