Produktinfo Allsidig traillöpsko med snabbsnörningssystem. Töjbart material i framfoten. Plösen är smutsavvisande. Vikt: 350 gram (stl 43).

Godkänd asfaltssko

Offroadspecialisten Salomon har tagit fram en näst intill perfekt löpsko för landsväg.

## Salomon XR Mission | |

Funktion: Bra allroundsko med tonvikten lagd på asfalt och grusvägar.

Passform: Någon upplevde att skon tryckte mot foten; i övrigt var betyget bra.

Prisvärd: Här får man verkligen full valuta för pengarna.

Slutsats: Salomon XR Mission är faktiskt en kamoufl erad landsvägssko. Den fungerar nämligen bäst på fasta underlag och den tål även tuffa terrängpass. Uppdraget att tillverka en allroundsko har defi nitivt lyckats.

Pris: 1600 kr.

www.salomonrunning.com

Salomon XR Mission

Med sina Crossmax-modeller började Salomon så smått att förflytta sig ut på landsvägen. Och nu tar de ännu ett steg. Helt nya XR Mission är som gjord för att användas på landsvägar och hårt packade grusvägar, medan offroadegenskaperna inte har prioriterats lika mycket.

Det märks bland annat på sulans mönster, som vi upplevde var mycket bra på fasta underlag, men som inte gav något optimalt grepp i terrängen. Den gediget dämpade mellansulan, som effektivt dämpar stötarna från asfalten och som främjar fotavvecklingen från häl till framfot, är också anpassad för landsvägslöpning. Stötdämpningen är inte lika bra som i de mest komfortabla landsvägsskorna, men det fattas inte mycket.

Låsmekanismen är en uppgradering av Salomons praktiska snörningssystem. Snörena glider smidigt genom hålen, men de sitter inte helt perfekt från början. Efter ett par minuters löpning måste snörena nämligen dras åt. Därefter sitter skon perfekt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Var föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: