Produktinfo Terrängsko formgiven för mittfotslandning. Speciella kilar i sulan och räfflade skosnören.

Genomtänkt trailsko

Nyutvecklad minimalistisk löpsko lyfter det här med skor till en helt ny nivå.

## Brooks Pure Grit | |

Funktion: En av de bästa ”minimalistiska trailskor” vi har testat.

Kvalitet: Materialen är inte speciellt exklusiva men fungerar bra.

Prisvärd: Positiv nyhet i kategorin med minimalistiska skor. Prisvärda!

Slutsats: Suverän passform och många smarta detaljer gör att Brooks Pure Grit är bättre än de flesta andra minimalistiska skor. För snabba löppass i skogen är skon helt perfekt. Men blir det blött och lerigt fungerar den sämre eftersom den inte är vattenskyddad.

Pris: 1300 kr.

www.brooksrunning.com

Brooks Pure Grit

Många löpskotillverkare hänger på trenden med minimalistiska löpskor som ska tillåta fötterna att röra sig fritt, medan skorna primärt ska skydda mot stenar m.m. Men Brooks har verkligen ansträngt sig för att skapa en sko som förenar minimalism med massor av funktion.

Mest iögonfallande är den rundade sulan som medverkar till att man landar naturligt på mittfoten, och den sköna stötdämpningen som gör att skon fungerar bra på asfalt. Men det är i terräng som skon fungerar allra bäst. Sulmönstret ger nämligen ett effektivt grepp och den låga fotbädden ger en bra känsla mot underlaget.

En faktor som bidrar till den utmärkta markkontakten är kilen mellan tårna som gör att skon ser ut som klöven på en bergsget. Stabiliteten är bra tack vare den utåtvinklade mellansulan. När man landar blir sulan bredare och understödsytan större.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: