Få en maxad löpkänsla – med PUMA Nitro under fötterna

Efter några lugna år gör PUMA en spännande comeback på löpskomarknaden. Skojätten introducerar nu ett nytt mellansulematerial, Nitro Foam, i sina löpskor som ska ge löpsteget ett rejält lyft.

7 april 2021

Det finns många fördelar med att springa. Löpning är enkelt. Löpning gör dig glad, ger dig energi och stärker din hälsa. Om du springer regelbundet kan du räkna med att du snart mår bättre både fysiskt och mentalt. Och med ett par bra löpskor på fötterna kan du få ut ännu mer av dina löprundor samtidigt som du undviker skador.
Under samlingsnamnet Nitro lanserar nu PUMA flera nya modeller för dig som vill ta din löpning till nästa nivå.

Deviate Nitro – en modern och fullmatad löpsko

Det här är toppmodellen i PUMA:s nya skoserie – en lätt och löpglad sko som passar en bred målgrupp och som håller för många mils löpning på olika underlag. Förutom det nya dämpningsmaterialet, Nitro Foam, har skon också en inbyggd kolfiberplatta som dels ger löparen en mjuk och smidig övergång från häl till tå, dels har en utmärkt energiåtergivning. Det skapar i sin tur ett extra driv framåt när man springer.
Vikten är 275 gram (herr) och 218 gram (dam), häldroppet 8 mm.
Rekommenderat butikspris ligger på 1 900 kr. 

”Kombinationen av Nitro Foam och en kolfiberplatta ger en snabb, smidig och skön löpkänsla.”
Todd Falker, produktchef, PUMA

Nitro Foam – nytt material med unika egenskaper

Löpskornas själ sitter i mellansulan. Den bidrar till stödet och dämpningen i skon. Nitro Foam är namnet på det skummaterial som PUMA använder i sina nya löpskor. Det är både lättare och spänstigare än vanligt EVA-skum och bidrar till en maxad dämpning och en skön löpkänsla.

”Nitro är betydligt lättare än mer traditionella mellansulematerial som exempelvis EVA.”
Todd Falker, produktchef, PUMA

Nya Nitro Foam finns än så länge tillgängligt i följande modeller (förutom i toppmodellen Deviate Nitro):

Velocity Nitro

Anpassad för löpare som är ute efter en löpglad sko med skön dämpning och bra spänst. Herrmodellen väger 257 gram och damskon 223 gram. Häldroppet är 10 mm. Rekommenderat butikspris ligger på 1 400 kr. 

Eternity Nitro

Designad för löpare som behöver lite mer stöd och stabilitet under löprundan. Vikten är 272 respektive 234 gram (herr/dam) och häldroppet 9 millimeter. Rekommenderat butikspris är 1 600 kr. 

Liberate Nitro

Extremt lätt sko för tempopass samt löpning på korta tävlingssträckor. Herrskon väger 184 gram och damskon 162 gram. Häldroppet är 10 mm och rekommenderat butikspris är 1 400 kr. 

Världsmästaren på 400 meter häck, norrmannen Karsten Warholm, är en av toppidrottarna som tränar i PUMA:s nya Nitro-skor.

PUMA:s nya Nitro-serie säljs på Löplabbet och
Runners´ Store.
Mer information hittar du här

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: