Läs också

Lyxig och stabil

Fakta: Lätt löparsko med boost-sula och knit-ovandel. Vikt (stl 43): 238 g.

Dyr men bra

Adidas förenar två spännande tekniker i en lätt och funktionell löparsko.

## Adidas Adizero Prime Boost | |

Plus: Utmärkt sula. Bra dynamik och mycket luftig ovandel.

Minus: Priset är nästan oförskämt högt för en löparsko i kategorin med lätta träningsskor.

Pris: 2 000 kr.

Slutsats: Vikten hade gärna fått vara ännu lägre. Och priset är lite väl magstarkt. Men det är också de enda invändningarna vi har mot denna löparsko som är perfekt till snabba intervaller, tempopass och tävlingar.

www.adidas.com

Vi har vid flera tillfällen testat Adidas boost-sula och prisat dess förmåga att dämpa stötar från hårda underlag utan att skorna känns för mjuka eller långsamma för det.

I nya Prime Boost har sulkonceptet utvecklats ytterligare. Den kompetenta sulan har blivit lite tunnare, vilket innebär att den är ännu mer dynamisk jämfört med tidigare modeller. Det har försämrat dämpningen något och stabiliteten har lämnat plats för en betydande viktminskning. Resultatet är en Boost-sko som passar bäst till intervaller och tävlingar.

Den funktionella sulan sitter ihop med en ovandel gjord av ett material som kallas primeknit. Materialet verkar lite väl styvt i början, men det är inget man märker när man springer i skon. Ovandelen känns istället mycket smidig och skon sitter åt bra runt vristen. Det gör att kombinationen mellan sko och fot blir optimal.

Materialet är också mycket luftigt, vilket är bra när det är varmt. Nackdelen är att vatten tränger in i skon. Yttersulan är, liksom i andra Boost-modeller, utmärkt på asfalt, bra på grus men dålig på mjuka skogsstigar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: