Läs också

Lyxig och stabil

Produktinfo: Triatlonskor med nätvävspaneler och två kardborrband på ovandelen. Den hårda sulan är gjord av kolfiberförstärkt plast. Förberedd för Look-pedaler. Vikt: 297 g (stl 43).

Bra triatlonskor

Mavics coola triatlonskor är ett fynd – och det gäller inte bara för triatleter.

## Mavic Tri Race | |

Funktion: Lätt att ta på och utmärkt ventilation är skons stora behållning.

Passform: Sitter som gjuten på foten. Begränsade justeringsmöjligheter.

Prisvärd: Priset är mycket bra för att vara en så pass funktionell cykelsko.

Slutsats: En enkel, men ytterst funktionell sko för triatleter och landsvägscyklister som är ute efter en hård cykelsko som är praktisk att ta på och av och som har bra ventilation. Priset motsvarar skons kvalitet.

Pris: 1 100 kr

www.mavic.com

Du behöver inte hålla på med triatlon för att ha användning för Mavics triatlonskor. De passar lika bra för den som gillar att cykla snabbt på landsväg. Såväl funktion och passform som pris är nämligen mycket attraktiva.

Skorna är dock tänkta att användas av triatleter. Det märks direkt när man ska ta på sig dem, för skon är så pass öppen att det nästan bara är att vinkla ned foten i den.

Därefter är ett enkelt, brett kardborrband allt som behövs för att skon ska sitta riktigt bra och fast på foten. Det breda spännet fördelar trycket över hela vristen, vilket ger en bra passform.

Ovandelen är rejäl och kardborrbandet är så brett att foten omsluts perfekt. I kombination med den hårda sulan så blir kraftöverföringen lika bra som med ett par vanliga cykelskor för landsvägscyklister.

Den hårda ovandelen gör dock att det behövs ett par strumpor i skorna. Om du planerar att delta i ett triatlon utan att ha på dig strumpor, så finns det andra skor med skönare stoppning att välja bland.

Förutom att skorna ger bra kraftöverföring och är praktiska att ta på, så är de också luftiga. Ovandelen har luftiga zoner och i sulan finns ventilationshål som gör att skon passar för varma sommardagar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: