Fakta: Neutral löpsko med vattenavvisande reflexovandel. 313 gram.

Bra allroundsko

Nikes klassiska Pegasus visar att bra löpskor inte behöver kosta skjortan.

## Nike Pegasus 31 | |

Plus: Bra passform. Bra komfort och effektiv Shield-ovandel. Prisvärd.

Minus: Lite hård ovandel pga. Shield-konstruktionen.

Pris: 1 200 kr.

Slutsats: En bra allroundsko för både nya och erfarna löpare utan extra behov av pronationsstöd. Med sin vattenavvisande ovandel är den en bra vinterlöpsko med en sula som greppar effektivt på såväl asfalt som packad snö.

www.nike.com

Nike Pegasus är en klassisk löpsko även om den 31:e versionen inte riktigt liknar föregångarna. Det är fortfarande en relativt enkel sko utan de detaljer som kännetecknar dyrare modeller, men såväl mellansulan som ovandelen har förändrats.

Mellansulan har blivit lite hårdare, men känns ändå mycket bekväm. I synnerhet häldämpningen är perfekt. Ovandelen i den här testskon är gjord av Nikes vattenavvisande Shield-material. På blöta vintervägar håller det fötterna torra. Dessutom gör det att skon blir varmare i vinterkyla – men det innebär också att ovandelen känns lite hård.

Funktionellt spelar detta dock ingen roll eftersom det välfungerande snörningssystemet och den stabila hälkappan gör att skon sitter stadigt och bra på foten och att komfortupplevelsen – även tack vare dämpningen – är bra.

Nike har behållit sin välkända våffelmönstrade yttersula, och det är bra eftersom det är en suverän sula. Den greppar effektivt på grusväg och snö och känns inte som något traktordäck på fasta underlag.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: