Fakta: Lätt tränings- och tävlingssko med luftig ovandel och mjuk sula. Vikt: 203 gram (stl 44).

Avskalad tävlingssko

Nike Lunar Tempo är en lätt och snabb löpsko för intervaller och tävlingar.

## Nike Lunar Tempo | |

Plus: Låg vikt, mjuk stötdämpning och bra grepp.

Minus: Lite hård ovandel och begränsat med plats för tårna.

Pris: 1 200 kr.

Slutsats: Lunar Tempo är ingen revolution, men en lyckad utveckling av föregångaren Nike Lunar Racer. Med sin låga vikt och mjuka stötdämpning är skon ett perfekt val till intervaller och tävlingar.

www.nike.com

Nike Lunar Tempo är utvecklad i samarbete med den hippa löparklubben NBRO, vars medlemmar var ute efter en lätt och dynamisk löpsko till snabba träningspass och tävlingar på landsväg.

Skon är på många sätt en vidareutveckling av Nikes populära Lunar Racer. Den har samma kvaliteter och är mycket lätt (203 gram) samtidigt som den har bra stötdämpning.

Jämfört med tävlingsmodellen har Lunar Tempo ett något större häldropp och en mer fjädrande mellansula. Det ger en stabilare sko som guidar foten mer genom varje löpsteg – åtminstone jämfört med tävlingsskon. Kort sagt är det inte mycket som skiljer den här skon från en vanlig mängdträningssko.

Den största förbättringen är enligt vår mening dock de profilerade gummisektionerna i yttersulan. De ser inte mycket ut för omvärlden, men de ger mycket bättre grepp på blöta underlag jämfört med tävlingsskon.

Ovandelens material är rätt hårt och skon sitter tajt på foten. Det är bra för vristen, men framfoten känns lite platt och trång. Några av våra testare klagade också över detta.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vilken kardiomaskin är din favorit?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: