Skons ovandel består av Adidas luftiga Primeknit-material. Det består i sin tur av en enda lång tråd.

© Foto: adidas.se

Adidas 3D-printade löpsko

3D-print-tekniken förväntas med sina löften om anpassade helhetslösningar kunna revolutionera sportindustrin. Adidas stora satsning är en tydlig indikation om vad vi kommer att få se i framtiden.

21 oktober 2021 av Redaktionen

Fakta: Adidas 4DFWD

Beskrivning: En splitter ny löpsko från Adidas med tunn och välsittande Primeknit-ovandel samt 3D-utskriven mellansula med mycket karakteristisk gallerstruktur. Denna teknik ska göra det möjligt att detaljstyra sulans egenskaper, och skon är således utvecklad i syfte att ge löparen en liten knuff framåt. 

Vårt omdöme: Vi ser med spänning fram emot att få testa produkterna varje gång en ny löpskoteknik presenteras. Adidas har med sin välkända Boost-sula redan visat att de kan skapa innovativa lösningar. 3D-utskrivna sulor har vi sett förut, men detta är första gången som det satsas så stort och helhjärtat på själva funktionen. Dessutom ger själva 3D-print-tekniken en del nya perspektiv. Just möjligheten att kunna detaljstyra sulans uppbyggnad innebär att den enskilde löparen kan få en sula utskriven som passar till just hans eller hennes behov. Adidas är värda all respekt för att de visar vägen.  

Pris: Den tekniska lösningen är inte direkt billig. 2 150 kronor kostar skon. adidas.se. 


Vi har sammanställt allt du behöver veta innan du köper nya löpskor. Läs här.

Sulan är tillverkad av otaliga små gallerstrukturer. Dessa kan sammanfogas så att sulan blir hård, mjuk, neutral eller stabil. Yttersulan är mer traditionell och består av ett slitstarkt, halksäkert gummi.


Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: