Fakta Djup dragkedja i halsen, geléficka, gummiprickar över axlarna, nätväv i ärmhålorna och längs sidorna.

T-shirt med bra passform

Bra passform, massor av tekniska detaljer och rimligt pris.

19 november 2014

## Salomon ultra trail tee | |

Plus: Smarta gummiprickar på axlarna + utmärkt passform

Pris: 500 kr

Slutsats: Snittet är perfekt och de funktionella detaljerna ligger på en mycket hög nivå. Om man vill ha en kortärmad tröja till långpassen i sommarvärmen så är tröjan perfekt. Även om den heter ”Ultratrail” så passar den alla motionärer som vill ha en skön tröja att springa i. En välförtjänt testvinnare!

www.salomon.com

Salomon är kända för sina tekniska kortärmade tröjor försedda med smarta detaljer. Och den här modellen är inget undantag. Tvärtom har den en rad smarta detaljer som gör den till en utmärkt löpartröja – i synnerhet om man springer med ryggsäck. De små gummiprickarna på axlarna är t.ex. ett genidrag. De gör att remmarna till ryggsäcken sitter perfekt på överkroppen samtidigt som tröjmaterialet skyddas mot slitage.

Små geléfickor i ländryggen är heller inte att förakta, men det vi uppskattade allra mest var passformen. Snittet är bekvämt och tillräckligt kroppsnära för att tröjan inte ska fladdra i vinden. I övrigt gör tröjmaterialet det mycket lätt att ta på sig en vindjacka.

Den djupa dragkedjan i halsen är en annan detalj som imponerar och som behövs eftersom materialet på framsidan är mycket tätt och begränsar ventilationen. I kombination med de luftiga panelerna i ryggen innebär det att tröjan är ett suveränt val till sommarens varmaste träningspass.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta äter du frukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: