Produktinfo Vattentät jacka och byxa av 100 % nylon med goretex Active Shell (säljs var för sig). Dragsko i livet och i byxlinningen. Finns i rött, svart, blått. Stl S–XXL.

Lyxiga kläder i regn och rusk

Det finns inte mycket att anmärka på när det gäller Gore Runnings nya, luftiga och 100 procent vattentäta löparkläder, som är både mjuka, flexibla och välfungerande. Det skulle i sådana fall vara att priset är lite väl häftigt.

Gore Air GT Jacket/Short | |

Funktion: De sköna kläderna håller både regn och vindar ute effektivt.

Kvalitet: Detaljerna är riktigt genomtänkta och materialet är bästa kvalitet.

Prisvärd: Du kan nog köpa två set med vanliga löparkläder för samma pris.

Slutsats: 1 199 kr för ett par överdragshorts och 2 199 kr för löparjackan är – trots materialets suveräna egenskaper – lite väl häftigt! Men har man pengar över på kontot så finns det inga löparplagg som skyddar lika bra. De är både lätta, smidiga och vattentäta.

Pris: 3398 kr.

www.gorerunningwear.com

En av de allra största nyheterna på senaste ISPO-mässan – vilket är den internationella sportbranschens stora, årliga sammankomst – var Goretex nya Active Shell. Det är ett 100 procent vattentätt, men ändå mycket luftigt membranmaterial, vilket ofta används i jackor som är designade för krävande och svettiga friluftsaktiviteter.

Membranet består av en supertunn plastfilm, som invändigt är ihopfogad med yttermaterialet och som består av ett antal mikroskopiska hål. Hålen är så små att vattenmolekyler inte kan passera; däremot är de så stora att mindre svettångemolekyler precis kan tränga igenom. Därmed kan överskottsvärmen på insidan transporteras bort, och man kan hålla sig torr även i regn och slask.

Active Shell annonserades ut som både luftigare, lättare och smidigare än något av Goretex tidigare membran. Så det var med spänning som Aktiv Tränings testare kastade sig över den splitter nya löparjackan Air GT och de matchande överdragsshortsen från Gore Runningwear, då vi som några av få utvalda fick möjlighet att testa nyheten. Och vi blev inte besvikna eftersom Gore-Tex Active Shell visade sig leva upp till löftena. Ventilationen är i särklass med tanke på att jackan och byxan är helt vattentäta. Vi blev också imponerade av den suveräna flexibiliteten och töjbarheten som det mycket lätta materialet bjuder på. Rörelsefriheten i de vädertåliga ytterplaggen är helt enkelt den bästa tänkbara.

Också själva snittet hos jackan och byxan i det nya materialet är av högsta klass. Air GT-jackan sitter liksom shortsen tajt mot kroppen – utan att de känns lika kroppsnära som t.ex. en cykeljacka. Gores jacka har ventilationshål på ryggen och blixtlås i ärmöppningarna, som kan stängas igen över ett område med nätväv som kan ge extra utluftning. En välplacerad blixtlåsficka högt upp på vänster sida gör att man kan ta med mobilen på löprundan, utan att den hoppar upp och ned. På ryggen finns det också en ficka som gör att jackan kan stoppas undan i sig själv.

De små, åtsittande Air GTshortsen har ett rätt smalt snitt som når ned över knäna, och så har den också en liten skyddad nyckelficka i ländryggen.

Enda nackdelen med hela klädpaketet är faktiskt priset, som är lika kompromisslöst som materialet och designen!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

När på dygnet föredrar du att träna?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: