Produktinfo Bröst- och ryggficka – töjbart material i ryggen. 96 gram.

Väst i lyxklassen

Kan man tänka sig att betala lite mer för det yppersta så är Gore X-run Ultra ett måste. Bästa kvalitet!

## Gore X-run ultra AS Light | |

Funktion och passform: Det s.k. windstoppermaterialet känns lite stelt i början. Men redan efter några sekunder märks det hur effektivt det skyddar mot vinden. Vindtätheten är perfekt, både när det gäller materialet och passformen, och tack vare de åtsmitande ärmöppningarna och den höga kragen skärmas vinden av effektivt. Ryggen är försedd med ett tunt och töjbart material som dessutom är luftigt och som får västen att sitta lagom tajt mot kroppen. Det är en bra lösning som förhindrar att västen fladdrar i vinden.

Materialet, som täcker bröstkorgen och axlarna, är så pass vattentätt att det t.o.m. står emot kraftiga regnskurar. Det är bara i ryggpartiet som vatten kan tränga in, vilket är en nödvändig kompromiss för att passformen och ventilationen ska bli bra. Västen har två blixtlåsförsedda fickor, varav ryggfickan har gott om plats medan den lilla bröstfickan är flexibel men ej vattentät. Eftersom bröstfickan sitter utanpå jackan undviker man att svetta ner mobilen.

Slutsats: Det här en funktionell väst av bästa kvalitet. Det rättfärdigar också den rätt avskräckande prislappen. Slutsatsen är att den tar hem segern i den här kategorin. Ett utmärkt val för kräsna löpare.

Pris: 1100 kr.

www.gorerunningwear.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: