Fakta: Syntettröja med kompressionseffekt för längdskidåkare. Platta sömmar. Sned dragkedja i kragen. Vikt: 140 g. Stl: XS-L.

Teknisk skidtröja

Kompressionszoner och ett tekniskt tyg utmärker Salomons innovativa skidplagg.

## Salomon Exo S-Lab Jersey | |

Plus: Tajt, skön och extremt följsam passform. Smart dragkedja i kragen.

Minus: Den låga kragen och det höga priset.

Pris: 1 600 kr.

Slutsats: Tunt kompressionsplagg som känns som en extra hud på överkroppen. Perfekt för seriösa motionärer som vill få ut maximalt av sin skidåkning i t.ex. ett långlopp. Låg krage och högt pris sänker betyget.

www.salomon.com

Exo S-Lab är namnet på Salomons serie med träningskläder för olika idrotter. I det här fallet är det en ny överdel för längdskidåkare som våra testare haft på sig i skidspåren.

Företaget hävdar i sin marknadsföring att plagget kan förbättra prestationsförmågan, men det skall tas med en nypa salt. Tröjan ger förvisso stöd åt bål- och armmuskler, samt maximal rörelsefrihet när man stakar, men om det gör att man skidar snabbare låter vi vara osagt. Kompressionskänslan är i alla fall utmärkt liksom svettransporten.

Den extremt tunna tröjan fungerar bäst i temperaturer på 0–5 minusgrader med en vindväst eller vindjacka utanpå. Är det kallare behövs det även ett värmande mellanlagerplagg utanpå.

Den sneda dragkedjan i halslinningen är en smart lösning. Att kragen är lite väl låg och att priset är väl högt sänker dock betyget.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta äter du frukost?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: