Fakta: Dunväst för löpare. Bra ländryggsficka och många reflexer. Vikt: 198 g (stl M). Kan maskintvättas.

Flashig dunväst

Nike Aeroloft Flash utmärks av bra komfort och trafiksäkerhet. Men priset är högt ...

## Nike Aeroloft Flash | |

Plus: Bra isoleringsförmåga, hög kvalitet, mycket allsidig.

Minus: Priset. Lite för öppen under ärmarna.

Pris: 2 000 kr.

Slutsats: Nikes dunväst är mycket bekväm att ha på sig i vinterkylan, antingen utanpå en underställströja eller under ett skalplagg. Detaljerna är många och bra, och reflexerna är effektiva. Men priset kommer nog att verka avskräckande.

www.nike.com

Det orsakade förvåning då Nike för ett par år sedan lanserade en dunväst för löpare. Den måste väl ändå bli för varm, tung och klumpig, trodde man då. Dock visade det sig att så inte blev fallet, och det gäller även för den senaste versionen av västen.

För det första använder Nike gåsdun av mycket hög kvalitet. Det innebär en mycket låg vikt och bra isoleringsförmåga. För det andra är dunet inlagt i små kanaler åtskilda av laserskurna ventilationshål. Det ger lite sämre vindtäthet, men gynnar vikten och ger i kombination med flexibla nätvävszoner över axlarna och under ärmarna maximal rörelsefrihet.

Västen passar bäst då det är torrt och kallt ute, men även i regn och snö fungerar den bra eftersom dunet är behandlat för att tåla vatten. Vindtät är den dock inte.

Den här versionen av västen har fått namnet Flash som tillägg. Det syftar på det reflexmönster som täcker hela västen. Det är diskret i dagsljus, men syns bra i mörker.

Kvaliteten är utmärkt, men västen är också hutlöst dyr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: