Fakta: Tröja med vindskydd framtill och integrerade tumvantar. Ländryggsficka och flera reflexer.

Vindtät tröja

Bra passform och mängder av funktionella detaljer gör Crafts tröja till en vinterfavorit.

## Craft Elite Run Wind Jersey | |

Plus: Massor av välfungerande detaljer. Effektivt och bra vindskydd på framsidan.

Minus: Kragen är lite låg och öppen, och därför behövs en halsduk.

Pris: 1 200 kr.

Slutsats: En utmärkt löpartröja med många detaljer. Det är dock det mjuka, smidiga och relativt luftiga vindskyddet på framsidan som stjäl uppmärksamheten. Det bidrog också till att tröjan blev en favorit bland testarna.

www.craft.se

Det verkar som om Crafts formgivare mer eller mindre har fått fria händer med Wind Jersey. Tröjan har en rad tekniska detaljer och uppfinningsrika tilltag som t.ex. en snedskuren dragkedja, magnet i kragen och inte minst integrerade tumvantar. Det finns dock en tanke bakom alla detaljer som tillsammans bidrar till tröjans mycket goda funktionalitet.

I synnerhet uppskattade vi de inbyggda tumvantarna, som under halvkyliga dagar värmer händerna skönt i början av löprundorna och som sedan är lätta att förvara inuti ärmen när man har fått upp kroppsvärmen.

Alla bra detaljer kompletteras med en suverän passform som gör att tröjan sitter åt utan att strama. Det vindskyddande membranet på framsidan är mycket flexibelt samtidigt som det är relativt luftigt. Det är perfekt! Det tunna, smidiga materialet i ryggpartiet, sidorna och ärmarna tillåter svetten att förångas bra.

Tröjan är därför användbar till mycket. Den fungerar både som ytterplagg då det är svalt och som mellanlagerunder en skaljacka då det är riktigt kallt.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: