Fakta: Långärmad tröja av flossad fleece. Bröstficka med blixtlås.

Varm och skön löpartröja

Enkel och välsittande tröja från Salomon imponerar med spännande material.

## Salomon Trail Runner Warm LS Zip Tee | |

Plus: Bra passform. Mjuka material med bra svettransport.

Minus: Reflexer saknas och det är en nackdel när den används som ytterplagg.

Pris: 800 kr.

Slutsats: En riktigt skön och funktionell tröja med bra passform och mjuka kvalitetsmaterial. Tröjan har bra allroundegenskaper och passar bäst under årets tre kallaste årstider. Priset är också överkomligt.

www.salomon.com

Vid första anblicken verkar Salomons halvtjocka mellanlagerplagg rätt anonymt, men på kroppen utmärker det sig ytterst positivt. Det är främst materialsammansättningen som bidrar till det.

En kombination av polyester och elastan håller tröjan nära kroppen och bidrar till optimal rörlighet. Dessutom är bröstpartiet försett med en tygstruktur som är mycket funktionell. Den värmer bra utan att det blir för svettigt för det, och så känns materialet mjukt och skönt till skillnad från många andra fleecetyper som är mer klistriga och som inte absorberar svett lika bra. Armhålorna är försedda med öppen nätväv, vilket är en bra detalj.

Tröjan är enkel men ändå försedd med flera funktionella detaljer. Ärmarna är t.ex. förlängda och har tumgrepp. Bröstfickan är platt och elastisk, och håller alla småsaker på plats – mycket tack vare ett kvalitetsblixtlås.

Vi saknade dock reflexer – de hade passat bra ihop med testtröjans skrikiga färg. Och så hade passformen i midjan kunnat vara tajtare – nu är den lite för vid.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: