Luftig löpartröja

Till intensiva och svettiga träningspass är tröjan ett perfekt val.

Salomon Trailrunner II LS Tech Tee | |

Passform: Snittet är rätt kroppsnära utan att tröjan sitter för tajt. Speciellt över bröst och axlar är passformen alldeles lagom för att man ska kunna ta ut armrörelserna. Materialet är så pass elastiskt att man kan vrida och röra på kroppen utan att tröjan hämmar rörelserna.

Löpupplevelse: Tröjan fungerar bäst när det är varmt. Det mycket luftiga materialet svalkar skönt och bidrar till en optimal svettransport. Det finns emellertid så gott som inget skydd alls mot vinden. Tröjan passar därför inte till kyliga träningspass – såvida inte löptempot är mycket högt.

Slutsats: Till intensiva och svettiga träningspass är tröjan ett perfekt val. Ventilationen är mycket bra och det tunna materialet absorberar ingen fukt. Det förhållandevis kroppsnära snittet ger en bra svettransport och förhindrar att tröjan fladdrar i vinden. Apropå vind så saknar tröjan helt värmande detaljer. Under lite kyligare dagar behöver man ett vindtätt plagg över, alt. så bör man träna intensivt för att få igång kroppens värmeproduktion.

Pris: 500 kr.

www.salomonrunning.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: