Produktinfo: Avancerad löpartröja av svettransporterande material. Kompressionsinsatser. Dragkedja och reflexer. Stl S–XXL.

Kroppsnära upplevelse

Salomons tröja är inte bara en tröja. Den är försedd med många bra detaljer.

## Salomon Exo Motion LS Zip Tee | |

Funktion: Utmärkt svettransport, värme- och ventilationsförmåga.

Kvalitet: Skönt material och ett riktigt bra utförande.

Prisvärd: Priset är högt, men det motsvarar både kvalitet och funktion.

Slutsats: Tröjans mjuka och borstade tyg ger en mycket effektiv svettransport och bra ventilationsmöjligheter – samtidigt som vi fick en känsla av att tröjan skulle varit ännu bättre utan det inbyggda muskelstödet. Tröjan värmer bra och är dessutom prisvärd!

Pris: 900 kr

www.salomon.com

Det här är ingen tröja för lättgenerade idrottare. Den extremt åtsmitande passformen avslöjar varje liten del på kroppen, och designen är heller inte särskilt diskret. Det är dock inte bara utseendet som skiljer sig rejält från en vanlig bomullströja.

Salomon har försett Exo Motion-tröjan med en rad olika finesser. Mest utmärkande är de inlagda panelerna som är tänkta att ge stöd för musklerna när man löper. I teorin ska det göra att man orkar mer, i synnerhet under långa löprundor.

I praktiken märkte vi dock ingen sådan effekt. Tvärtom upplevde vi att kompressionsdelen på den övre delen av ryggen fick den oskyddade dragkedjan att tryckas mot bröstet och strupen.

Övriga detaljer fungerar dock utmärkt. Svettransporten är mycket effektiv tack vare att materialet har olika tjocklek och kvalitet, och det känns också mycket mjukt mot huden. Tröjan har ett extra långt ryggparti som värmer bra över ländryggen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: