Magneter. Setet består av åtta små magneter. Fyra av dem ska sitta på insidan och fyra ska sitta utanpå tröjan.

Hur undviker jag hål i löpartröjan?

Måste jag verkligen sticka hål på min dyra löpartröja med säkerhetsnålar? Eller kan nummerlappen fästas på ett smartare sätt?

Vi förstår mycket väl att du inte vill sticka hål på din dyra och snygga funktionströja. Lyckligtvis finns det ett par bra lösningar på problemet som innebär att du inte behöver sticka hål på dina löparkläder.

Ett alternativ är att bära ett så kallat nummerbälte – ett racebelt som det heter på engelska – runt midjan. Nummerlappen ska som regel fästas genom att plastbandet dras genom hörnen på nummerlappen. Bältets funktion är att se till att nummerlappen inte blåser bort, oavsett hur snabbt du springer.

Nummerlappsbältet ska sitta i midjan och nummerlappens placering fram eller bak kan snabbt ändras genom att bandet vrids runt kroppen.

Vill du att nummerlappen ska sitta fast i alla fyra hörnen, kan du pröva sportmagneter. Eftersom sådana magneter är rätt starka är det lättast att fästa dem innan du drar tröjan över huvudet. Placera varje magnet ett par centimeter in på nummerlappen. Sedan kan det blåsa hur mycket som helst utan att nummerlappen lossnar.

Magneterna väger endast 16 gram och när vi testade dem så upplevde vi varken att de tyngde ned tröjan eller skavde och irriterade mot huden.

Bälteslösning. I nummerbältet kan du också ha energigeléer lättillgängliga om du ska löpa långt.


Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: