© Getty Images.

Test av årets nya löparshorts

Det är kanske inte det plagg som man prioriterar högst när det gäller löputrustning. Men ett par bra löparshorts är oumbärliga att ha under sommarens löprundor. Vi har testat 19 av årets nya löparshorts.

22 juni 2015 av Martin Kreutzer

Ett par löparhorts har kanske ingen större praktisk betydelse för löpförmågan, men det symboliska värdet är desto större.

Det första tillfället på året då vädret inbjuder till shorts och nakna ben är en högtidsstund för många löpare. Och något av det bästa med sommaren är just känslan att få springa i kortbyxor. Den stora frågan är dock om man ska löpa i vanliga vida löparshorts eller i elastiska och mer kroppsnära tajts.

Den sistnämnda typen är praktisk men kan också upplevas som lite obekväm att visa sig i på allmänna platser. De är också varmare att ha på sig och det kan innebära problem då det är varmt och svettigt. Vanliga löparshorts är snyggare och det vida snittet gör att luften kan komma in och svalka låren.

Alternativet eller kompromissen till dessa två är så kallade hybridshorts – en kombination av tajts och shorts. Den varianten blir allt populärare och som testet visar så lyckas de bästa modellerna faktiskt kombinera det bästa från bägge världar.

Årets nya löparshorts

Ladda ned pdf:en nedan och se vårt stora test av 19 löparshorts. Vi har testat både vida löparshorts och hybridshorts och utsett en testvinnare i bägge kategorierna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: