Mycket bekvämt

Shortsen är snygga och sitter perfekt samt har många små och smarta detaljer.

Salomon XA series V Short | |

Passform: Vi blev riktigt imponerade av lösningen med de fasthängda tajtsen inuti shortsen. Till skillnad från andra hybrider följer yttermaterialet kroppens rörelser utan att de integrerade tajtsen stretar emot. Det gör att det känns som om man har på sig ett par shorts med ett par tunna, sköna tajts innanför.

Löpupplevelse: De här hybriderna är inte bara snygga och funktionella, lösningen med de fasthängda innertajtsen fungerar perfekt också i praktiken. Speciellt rörelsefriheten imponerar tack vare den lite annorlunda lösningen mellan ytter- och innerbyxan. Även snittet samt de välplacerade sömmarna och det mjuka, sköna materialet är mycket bekvämt. Salomons shorts känns heller inte lika varma som de andra hybriderna.

Slutsats: Bland hybriderna är V Shorts den bästa modellen i testet. Materialkvaliteten är bra och konstruktionen visar att Salomons formgivare har tänkt ett steg till när det gäller hybridshorts. Tillsammans med Nikes hybridmodell är det här de enda hybridshortsen i testet som kan utmana de renodlade löparshorten på allvar, och som kan rekommenderas till ambitösa löpare. Shortsen är snygga och sitter perfekt samt har många små och smarta detaljer.

Pris: 700 kr.

www.salomonrunning.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: