Fakta: Skaljacka tillverkad av ett uppdaterat material. Kan packas ihop i bröstfickan. 182 gram. Flera reflexdetaljer.

Vattentät och luftig skaljacka

Salomons lätta löparjacka har en perfekt balans mellan luftighet och vattentäthet.

## Salomon Bonatti WP | |

Plus: En av de luftigaste och mest vindtäta jackor vi har testat. Rimligt pris.

Minus: Bristfälliga justeringsmöjligheter för huvan.

Pris: 1 500 kr.

Slutsats: Jackan fungerar utmärkt i regn och snö och den är faktiskt en av de första vattentäta skaljackor som vi har trivts riktigt bra att springa i. Få, men välfungerande, detaljer. Dock är huvan lite onödig.

www.salomon.com

Skaljackans grundläggande funktion är att skydda mot nederbörd samtidigt som den ska släppa igenom svett. Det är en svår balansgång, men Salomons jacka löser den uppgiften på bästa sätt. Den mycket tunna skaljackan är nämligen, trots sitt effektiva vattenskydd, förvånansvärt luftig. Även med huvan uppfälld över huvudet upplevdes den inte speciellt innestängande, vilket annars är vanligt i den här typen av jackor.

Resår vid handlederna och bra vidd i materialet gör det möjligt att vika upp ärmarna till armbågarna när man vill ha mer svalka. Jackan är dessutom så tunn och lätt att den på nolltid kan tas av och packas ned i den ändamålsenliga bröstfickan om det blir varmare och nederbörden upphör.

Intressanta detaljer är att Salomon har skalat bort en dragsko i midjan och skippat kardborrband vid handlederna. Trots det sitter jackan utmärkt utan att fladdra det minsta tack vare smart placerade gummiband i midjan och i ärmarna.

En svaghet är huvan som inte är särskilt praktisk. I kraftig blåst kan den irritera ibland genom att ”blåsa upp sig” när den används.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: