Produktinfo Lättviktsjacka av 100 % nylon. Med justerbar huva, reflexer och stor ländryggsficka. Vikt: 160 gram. Stl S–XXXL.

Varm löparjacka

Det är för mycket mode och för lite funktion i Nikes lätta löparjacka.

Nike Hurricane Jacket | |

Funktion: Jackan är lätt och mjuk – men tät. Vi saknade bättre ventilation.

Kvalitet: Kvaliteten är godkänd med tanke på jackans låga vikt.

Prisvärd: Det fi nns bättre (men inte lika snygga) löparjackor för 1 100 kr.

Slutsats: Det är för mycket modetänkande och för lite funktion i den här jackan. Hurricane är dock inte oanvändbar, och tack vare sin låga vikt och suveräna packbarhet så är den ett perfekt plagg att ha med som en gardering om man kör ett långpass i ostadigt väder.

Pris: 1100 kr.

www.nike.com

Ibland blir man lite tveksam till Nikes produkter – är de trendiga eller funktionella? Har formgivarna skapat en träningsprodukt för ambitiösa idrottare, eller är det en ren modeprodukt? Hurricane är ett exempel på en produkt som hamnar i modefacket.

Jackan är snygg, snittet är markant och den lilla huvan är en snygg detalj. Man känner sig med andra ord ”inne” när man står framför spegeln och provar jackan.

Väl ute på löprundan blir dock saken en annan. Materialet saknar ventilation och eftersom jackan helt saknar luftfickor, så blir den snabbt för varm. Dessutom ligger inte prylarna stilla i den stora ryggfickan.

Det finns dock ett par detaljer som fungerar bra. Huvan är t.ex. praktisk även om den bidrar till att jackan känns för varm. Resåren i livet är smidig och materialet är mjukt, lätt och tar lite plats. Jackan är därför bra att ha med på långpassen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: