© Istock

Test av löparjackor och löparvästar

Vinden är en tuff motståndare under löprundan, men med en bra löparjacka eller löparväst så slipper du frysa därute. Vi har testat 18 modeller.

11 augusti 2015 av Martin Kreutzer

Grundkravet på en bra och funktionell löparjacka eller löparväst är rätt enkelt: den ska framför allt utestänga vinden från kroppen. Men efter vårt grundliga test av marknadens bästa modeller kan vi redan nu slå fast att årets vindplagg kan mycket mer än bara det. Klädtillverkarna har verkligen gjort sig omaket att designa funktionella vindkläder med många genomtänkta detaljer.

Snittet är i de flesta fall kroppsnära – för att blåsten inte ska göra att en viss löparjacka eller löparväst fladdrar – utan att rörelsefriheten begränsas för det. Ventilationen är också bra generellt, mycket tack vare kvalitetsmaterial som har en perfekt balans mellan tillräckligt bra vindtäthet och lagom stora hål som gör att svetten kan förångas. Dessutom är många modeller så lätta att de snabbt kan tas av och stoppas ned i byxlinningen om det blir för varmt.

Totalt sett finns det många starka skäl att köpa ett vindplagg, oavsett om man föredrar en superluftig löparväst eller en vindavvisande löparjacka.

Hitta din nya löparjacka eller löparväst

Ladda ned pdf:en här nedan och se vårt stora test av 13 löparjackor och 5 löparvästar. Vi utser en testvinnare i bägge kategorierna och guidar dig till de bästa köpen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: