Produktinfo Superlätt löparjacka av Gores Windstopper Active Shell. Vind- och regntät samt extremt luftig. Reflexpaneler på ärmar och resårmuddar i handlederna. Fodral som jackan kan packas ned i.

Superlätt och slitstark

Gore har tagit fram en funktionell löparjacka som är både lätt och minimalistisk. Den är värd sitt höga pris och kan användas oavsett väderlek.

Gore X-Running Light AS | |

Funktion: Jackan fungerar bra, men det saknas också en del detaljer.

Kvalitet: Gores nya lättviktsmaterial är suveränt bra på alla sätt.

Prisvärd: Den är dyr för att vara en löparjacka, men funktionen är suverän.

Slutsats: Mest utmärkande är det spännande materialet som är av bästa kvalitet och som ger bra ventilation, samtidigt som det skyddar mot både regn och rusk. Även om den är dyr så är X-Running Light ett bra alternativ för sommarens löprundor oavsett väderlek.

Pris: 1500 kr.

www.gorerunningwear.com

Gore X-Running Light är en superlätt löparjacka som är tänkt att används specifikt som överdragsjacka som man kan ta på utanpå en löpartröja om vädret plötsligt slår om under träningsrundan – eller när det är blåsigt och regnigt. Och jackan fungerar utmärkt.

Vi har testat jackan under en längre tid, och den blev snabbt ett plagg som antingen alltid satt på kroppen eller fanns med som gardering. Prislappen gjorde dock att vi ryggade tillbaka i början, men när vi räknar på hur mycket jackan har använts så har kostnaden tjänats in med råge.

Prislappen motiveras ännu mer av att jackan har visat sig vara extremt slitstark. För trots ett antal tvättar och ruskväder ser den fortfarande så gott som ny ut, och varken sömmar eller material visar tecken på slitage.

Jackans passform är en riktigt bra detalj. I synnerhet de långa, förböjda ärmarna ger bra rörelsefrihet när man löper. Det förstärks av det smidiga och mjuka materialet. Det tunna materialet är också bra och bortsett från att det är lätt och mjukt så bidrar det starkt till det man vill att en överdragsjacka ska vara: regn- och vindtät, men samtidigt luftig. Inte ens med en ryggsäck över så upplevde vi att det blev för varmt och instängt.

Samtidigt är snittet inte mer kroppsnära än att det fungerar hyfsat även för löpare som inte är atletiskt byggda. Snittet gör också att luftgenomsläppet blir bra – utan att det går ut över värmeförmågan eller vindskyddet.

Eftersom den smidiga jackan kan vikas ihop till en apelsins storlek, så är det lätt att ha den med sig under träningsrundan – eller så stoppar man bara ned den i en ficka eller i byxlinningen. Men tonvikten på låg vikt och minimal storlek har gjort att jackan inte har någon huva. Och det kommer en del löpare säkert att sakna!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: