Produktinfo Löparjacka med avtagbara ärmar och huva. 100 % polyester med vindskyddande membran gör jackan vind- och regntät. Reflexer och sidofickor. Finns i röd, blå, svart, grön. Stl. S–XXL.

Smart löparjacka

Gores rymliga löparjacka kan på nolltid göras om till en löparväst.

Gore Essential AS Zip-Off | |

Kvalitet: Materialet, kvaliteten och designen är helt perfekt.

Passform: Mycket rymlig passform utan att jackan är fladdrig för det.

Prisvärd: Som alltid när det gäller Gore är priset lite väl högt.

Slutsats: Jackan passar särskilt bra för nybörjarlöpare som vill ha en fun ktionell jacka som främst ska användas till lugna distanspass. Erfarna löpare kommer nog att uppleva att jackan känns för varm och tät under tuffare pass som t.ex. intervaller.

Pris: 1.300 kr.

www.gorerunningwear.com

Med huva och ärmar på är den här jackan perfekt att löpa i under vinterhalvåret. Tar man av huvan och ärmarna så har man en perfekt löparväst under vår och höst. Bytet från jacka till väst går på nolltid tack vare att ärmarna och huvan är försedda med blixtlås. Det är en mycket smart lösning som Gore har gjort – och jackan är t.ex. ett perfekt alternativ för nybörjare som inte vill investera i allt för mycket utrustning i början.

Eftersom jackan har ett tätt material så passar den bättre för lugna löprundor än för tuffa löppass som t.ex. intervaller då jackan både ska värma och tillåta kroppen att göra sig av med överskottsvärme. Det sistnämnda klarar jackan inte riktigt av.

Var för sig finns det betydligt bättre löparjackor och löparvästar än Gores hybridplagg, men det kräver också fler investeringar. Är man ute efter en lösning som fungerar i olika situationer, så är Gores jacka en bra investering.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: