Prisvärd vinnare

En perfekt jacka för intensiva löppass.

Nike Distance Windless | |

Passform: Den lätta, tunna jackan sitter kroppsnära utan att strama. Materialet är töjbart och bidrar till en bra rörelsefrihet. På insidan av de långa ärmarna fi nns tumgrepp som effektivt håller dem på plats. Kragen är mjuk och skön, men lite för låg. Det gör att man kan känna sig lite mer exponerad för kall blåst än i konkurrenternas jackor.

Användbarhet: Framsidan, inklusive axlarna och överarmarna, skyddar perfekt mot vinden. Ryggpartiet och underarmarna är mer utsatta, vilket kan vara jobbigt när det är kallt på vintern. Under lite mer normala förhållanden är det dock perfekt med det luftiga materialet, som gör jackan till en av de luftigaste i testet. Jackan har faktiskt bara en svaghet och det är den låga kragen. Hade det inte varit för den hade betyget blivit det högsta möjliga. Jackans övriga detaljer är nämligen mycket bra.

Slutsats: En perfekt jacka för intensiva löppass. Under intervallträning och tempolöpning är den i sitt absolut rätta element. Man får leta länge innan man hittar en bättre löparjacka i förhållande till vad den kostar.

Pris: 800 kr.

www.nikerunning.com

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: