Fakta: Vind- och vattentät löparjacka i fyrvägsstretch. Ergonomiskt snitt, ventilationskanaler, luva.

Perfekt vinterjacka

Crafts sköna och välsittande löparjacka har ett antal bra funktionella detaljer.

## Craft Elite Run Weather Jacket | |

Plus: Smidig passform, bra komfort och effektivt väderskydd. Många smarta detaljer.

Minus: Relativt tung, tar en hel del plats hopvikt.

Pris: 1 500 kr.

Slutsats: Även om det inte märks på den här relativt anonyma jackan vid första anblicken, så är den faktiskt försedd med en rad funktionella detaljer som gör den till ett perfekt val under vinterns kallaste löprundor.

www.craft.se

Den här mjuka och mycket töjbara löparjackan är en vidareutveckling av en Craftjacka som vi tidigare har testat med mycket bra resultat. Och det positiva intrycket har förstärkts ytterligare i den här nya, uppdaterade modellen. Jackan är vattenavvisande och har en rad smarta detaljer som gör att den är bättre än genomsnittet.

Först och främst handlar det om materialet som är mycket bekvämt och inte lika syntetiskt som vi är vana vid – helt utan några irriterande prasselljud vilket annars kännetecknar vattenavvisande jackor. Små, välplacerade ventilationsluckor gynnar ”förångningen” från kroppen märkbart utan att väderskyddet påverkas för det. Och resåren i midjan bidrar till en bra passform och förhindrar att jackan fladdrar i vinden.

Den har också en av de bästa luvor vi testat. En enkel dragsko drar åt den så att den sitter perfekt runt huvudet, och används den inte är den lätt att rulla ihop och fästa med ett litet band. Det är lätt och fungerar bra och man behöver inte stanna till för att göra det.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: