Produktinfo Löparjacka med elastiskt Gore windstoppermaterial på framsidan. Flera reflexer. Asymmetriskt snitt vid handlederna.

Perfekt till tempopass

Den lösningen har vi sett förr, men det är sällan den har fungerat så bra.

Asics Level 1 Gore WS Top | |

Slutsats: Rent funktionellt så imponerar jackan över hela linjen. Den liknar mer en hybrid av en löpartröja och en gedigen vindväst. När det är uppehållsväder och minusgrader fungerar jackan perfekt. Är det blötsnö i luften finns det bättre alternativ.

Pris: 1200 kr.

www.asics.se

Snittet är elegant och materialet är av bästa kvalitet, vilket det också ska vara när man ser prislappen på den minimalistiska löparjackan. Under en snöfri och råkall vinterdag avslöjas jackans kvaliteter som främst handlar om ett effektivt vindskydd och en suverän ventilation.

Det sistnämnda beror på att Asics nöjt sig med att förse framsidan med ett vindtätt membran, medan ärmar och rygg har ett tunt, ventilerat material som visade sig vara mycket effektivt på att släppa igenom överskottsvärme.

Den lösningen har vi sett förr, men det är sällan den har fungerat så bra. Kör man ett tufft löppass en solig januaridag, så är komfortnivån betydligt bättre än i de flesta vindjackor.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: