Produktinfo Regntät löparjacka med huva, bröstficka med mp3-utgång, tumgrepp och packpåse med ärmresår. Stl S–XXL.

Gjord för ruskväder

Salomons nye specialjakke til regn og rusk imponerer med en stribe fine detaljer.

Salomon XT WP II Jacket | |

Funktion: Inget att klaga på. Ett perfekt val till aktiviteter i ruskväder.

Kvalitet: Ripstopmaterialet är gediget och kvaliteten är hög rakt igenom.

Prisvärd: Funktionell och skön, men inte speciellt billig.

Slutsats: Salomon har tagit fram en specialiserad och genomtänkt jacka som är skön att löpa i (eller att ha med som gardering) när vädret är dåligt. Snittet och detaljerna är perfekta. Däremot är inte svettransporten tillräckligt bra när intensiteten stiger.

Pris: 1800 kr.

www.salomon.com

Salomon lyckas som en av få tillverkare att ge sina produkter små, men mycket funktionella förbättringar, som höjer dem över mängden. Det är den här nya löparjackan, och lätta överdragsjackan, för regn- och ruskväder ett bra exempel på. Vi testade den knallgula jackan under några riktigt blöta och blåsiga träningsrundor, och upptäckte förutom den iögonfallande färgen, att den passar allra bäst i ruskväder.

Passformen är sportig utan att den sitter för tajt, och den har ett lagom långt ryggparti som ger ett effektivt skydd. Regnet utestängs helt och den åtsittande huvan (ej avtagbar) sitter på plats – även när det blåser kraftigt. En annan bra detalj är den lösa packpåsen som kan fästas runt armen. Som man ofta kan uppleva med vattentäta träningsjackor, så håller dock inte ventilationen måttet när man börjar svettas på allvar.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: