Ventilation Det mjuka, ventilerande materialet gör att svetten avdunstar. Två luftfickor i ryggen hjälper också. Fönster Ett litet plastfönster ser till att du kan titta på klockan, även när ärmen är neddragen.

En jacka för ruskväder

Salomon bjuder på en löparjacka som både står emot vatten och andas.

Salomon XT Speed Jacket | |

Användbarhet: Kanonbra löparjacka i regnväder. I torrt väder finns det dock andra modeller.

Kvalitet: Överraskande mjukt material – och allmänt bra kvalitet i hela jackan.

Prisvärd: Jackan är dyr, men motsvarar också kraven på en vattentät löparjacka.

Slutsats: Det är svårt att hitta en jacka som både håller regnet ute och samtidigt låter kroppen andas optimalt. Det lyckas i hög grad den här jackan med – och den har även många praktiska detaljer. Är du ute efter en jacka som tål riktigt busväder så är XT Speed Jacket ett tips.

Pris: 1.500 kr.

www.salomon.com

De som tillverkar löparjackor strävar alltid efter att hitta en bra balans mellan ventilation och vattentäthet.

Det lyckas i hög grad Salomon med i deras nya XT Speed Jacket. Jackan är gjord av ett nyutvecklat vattentätt och ventilerat material, Climapro och även om den i början känns som en regnjacka så är ventilationen ändå överraskande bra. Vi har sprungit både lugna rundor och intensiva löppass i jackan och testat den i såväl ösregn som torrt väder. Resultatet är att jackan är ett bra val både när regnet piskar mot kroppen och när vädergudarna är på bättre humör.

Några detaljer irriterar dock. Snittet upplever vi som lite för rymligt och jackan känns även lite lång. Det beror bl.a. på det långa blixtlåset som får jackan att pösa onödigt mycket. De sura minerna försvinner dock när vi tittar på den lilla, men rymliga bröstfickan, den fodrade och höga kragen, dragskon i midjan och det lilla fönstret för armbandsuret.

  • Jackan är 100 procent vattentät. Även blixtlåsen är försedda med vattenisolerande gummimaterial.

Produktinfo:

Vattentät löparjacka i ventilerande nylonmaterial. Fodrad krage, bröstficka, ryggventilation. Finns i svart och rött. Vikt: 260 g.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: