Produktinfo Löparjacka av töjbar nylon. Material av olika tjocklek. Lång, skyddad dragkedja. Ärmficka, reflexlogga, resår i ärmsluten och i livet. Vikt: 118 gram (L).

Dyr men funktionell

The North Faces nya löparjacka är nästan helt perfekt på alla punkter – men dyr.

TNF Better Than Naked Jacket | |

Kvalitet: Allt genomsyras av kvalitet – sömmar, limningar, blixtlås och nätväv.

Passform: Sitter perfekt på kroppen – lagom löst, men utan att fladdra.

Prisvärd: Dyr! Men man får också en jacka som nästan är helt perfekt.

Slutsats: Rent funktionellt sätter TNF en helt ny standard för vindavvisande löparjackor. Kvaliteten är så bra den kan bli, och det man imponeras mest av är det effektiva vindskyddet. Dessutom är TNF-jackan skön och bekväm att löpträna i.

Pris: 1 399 kr.

www.thenorthface.com

På håll ser denna nya jacka från The North Face inte ut att vara mycket mer än en helt vanlig vindjacka. Vi hann dock inte löpa speciellt många meter innan vi upptäckte hur funktionell jackan verkligen är. Och det beror främst på att den knappt känns alls på kroppen.

Kombinationen av ett elastiskt material av varierande tjocklek och mjuka, limmade sömmar gör att jackan knappt märks på överkroppen. Samtidigt bjuder den på ett antal funktionella kvaliteter, t.ex. utmärkt ventilation och vindavvisning. Dessutom är ärmsluten och livet mjuka och elastiska vilket förhindrar att jackan fladdrar i vinden. Jackan sitter också lagom tajt utan att strama för hårt kring halsen.

Den enda nackdelen vi kunde hitta var blixtlåset på ärmfickan, som kan vara svår att öppna när man springer. En liten skönhetsdetalj som mer understryker hur bra jackan faktiskt är.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: