Fakta: Vind- och vattentät löparjacka med vattentät nätväv i rygg och ärmar. Avtagbar huva, två fickor m.m.

Detaljrik och tät löparjacka

Nikes kvalitativa löparjacka har många detaljer, men den viktigaste fungerar inte riktigt bra.

## Nike Shield Jacket | |

Plus: Bra passform. Snygg design och många bra detaljer – t.ex. den avtagbara huvan.

Minus: Rätt tät. Den vattentäta nätväven är inte tillräckligt luftig.

Pris: 1 600 kr.

Slutsats: I temperaturer under nollan fungerar jackan bra. Den sitter som den ska och har många användbara detaljer. Tanken med den vattentäta, luftiga nätväven är bra, men inte helt perfekt. Jackan är ändå mycket tät.

www.nike.com

Nike Shield är en löparjacka som är tänkt att användas under tuffa träningspass i ruskväder.

Den är vind- och vattentät och försedd med tekniska detaljer som vattentät nätväv i ryggen och längs ärmarna, vilket ska göra jackan bättre ventilerad. Det fungerar dock inte som det är tänkt eftersom svetten samlas innanför nätvävsmaterialet och rinner ut via ärmarna och ned längs ryggen som i de flesta andra jackor gjorda av ett innestängande material.

Jackan sitter dock åt bra utan att strama. Proportionerna är bra med en väl tilltagen längd i ärmar och rygg.

Passformen understöds av materialvalen som består av både töjbara och hårda tyger. Blixtlåsen är av bra kvalitet och ”självlåsande”, och den till synes avskalade jackan visade sig vid en närmare titt ha flera bra detaljer. Exempelvis är en av de stora framfickorna försedd med en liten nyckelficka för att man ska slippa ha nycklar som skramlar.

Jackan har avtagbar huva, vilket ser coolt ut, men den är inte så praktisk eftersom den fångar upp vinden när den är uppfälld.

Erbjudande till dig: Suverän träningströja från Craft

Mjuk, lätt och elastisk. Craft har tagit fram en supersnygg träningströja som sitter tajt på kroppen och följer alla dina rörelser. Och den kan bli din för BARA 99,50 kr. Tröjan finns både för män och kvinnor och kan användas till i stort sett allt – från en promenad i skogen till träning på gymmet eller en löprunda. Under kyliga dagar passar den perfekt som värmande mellanlager under en jacka, medan den under lite mildare dagar fungerar bra som yttersta lager. Tröjan är designad med ett hål vid handleden som du kan sticka tummen igenom. På så sätt kan du dra ned ärmen över handryggen och hålla händerna varma när det är kallt. Just nu kan du få tröjan tillsammans med 3 nummer av Aktiv Träning för BARA 99,50 kr. (+ 49:50 kr i porto. Totalt 149 kr). Läs mycket mer om det fantastiska erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Tränar du mindre på vintern?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig