Produkt info: Tracksters av elastiskt nylontyg. Snörning och resår i byxlinningen. Liten nyckelficka i ländryggen. Reflexer och blixtlås vid vristerna.

Vid passform

Tajts eller joggingbyxor? Med Haglöfs löparbyxor slipper man välja.

Haglöfs Intense Pants | |

Kvalitet: Materialkvaliteten och designen är perfekt.

Passform: Byxorna sitter skönt och har bra rörelsefrihet.

Prisvärd: Ja! Priset är lika bra som ett par tajts av bästa kvalitet.

slutsats: Om man inte vill löpträna i ett par vanliga tajts, eller om man bara vill ha ett par nya löparbyxor, så är Haglöfs byxa en av höstens intressantaste modeller. Passformen och kvaliteten är utmärkt och bör tillfredsställa den mest kräsne löparen.

Pris:800 kr.

www.haglofs.se

Om man inte gillar att löpträna i åtsittande tajts så finns det bra alternativ: Haglöfs Intense Pants t.ex. Det är ett par så kallade tracksters, en hybrid mellan tajts och löst sittande joggingbyxor som erbjuder det bästa från bägge världar.

Mest imponerades vi av det halvvida, figursydda snittet och det halvmjuka nylontyget, som ger såväl maximal rörelsefrihet som suverän ventilation.

Det glatta materialet visade sig dessutom vara funktionellt på smala skogsstigar där kvistar och buskage inte hade en chans att fastna på byxorna.

Blixtlåsen vid vristerna hade vi dock kunnat vara utan. Byxorna är nämligen så pass elastiska att de kan dras på ändå. Och när man löper i vått gräs, gör blixtlåsen att byxorna hänger och slänger mot underbenen.

Om byxorna inte är genomblöta så fungerar de dock perfekt att springa med den här årstiden. Med långkalsonger under kan byxorna även användas under vintern.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: