Fakta: Långa, varma kompressionstajts. Stora reflexer. Stl: XXS–XXL och tre längder.

Varma och välsittande löpartajts

Varma kompressionstajts är en svår balansgång. 2xU har dock lyckats rätt bra.

## 2xU Thermal Compression | |

Plus: Passform och kompression. Varma, sköna och mycket allsidiga.

Minus: Högt pris. Ficka saknas.

Pris: 1 199kr.

Slutsats: Ett par mycket allsidiga tajts som passar till i stort sett alla utomhusaktiviteter vintertid. De utmärker sig med en utmärkt passform, mycket bra kompression och bra värmeförmåga. Lite få detaljer.

www.2xu.se

Kompression och värme är ofta varandras motsatser. Tillverkarna har ofta svårt att väva in muskelstöd i materialen när plaggen också ska värma bra. Australiensiska 2xU har dock lyckats bra med den kombinationen. De levererar ett par av de mest välsittande och stödjande vintertajts vi har prövat.

Det flossade materialet är överraskande elastiskt och tajtsen sitter perfekt. Det tar lite tid att få på sig dem, men när de sitter på plats ger de ett rejält stöd för rumpan, baklåren och vaderna. Tajtsen är avskalade och detaljerna är få: reflexdetaljer på benen och en liten nyckelficka är allt som finns. Det är lite väl snålt och vi saknade t.ex. en liten ländryggsficka för karta och mobil.

Tajtsen är mycket allsidiga, de fungerar bra såväl under och efter träning, och de kan användas till både löpning, cykling och längdskidåkning. Om det är riktigt kallt kan man ta på sig ett par vindtäta skalbyxor utanpå.

Kvaliteten är bra, men efter ett par månaders användande och tvättande börjar tajtsen att bli nötta. Det betyder inte så mycket för funktionaliteten, men det påverkar utseendet en aning.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: