Produktinfo Långa tajts med zoner av elastiskt tyg. Nyckelficka invändigt. Blixtlås vid vristerna och midjesnörning. Flera reflexer.

Effektivt muskelstöd

Nöjer man sig bara med det bästa så är Salomons funktionella löpartajts ett bra val.

Salomon Eco SLab Exo III Tight | |

Passform: Snittet och kuberna gör att byxorna sitter bra på smala löparben.

Kvalitet: Rent allmänt finns det inget att anmärka på kvaliteten.

Prisvärd: Massor av funktionalitet, men 1 500 kr är ett högt pris.

Slutsats: En produkt av bästa kvalitet som är ett bevis på hur mycket funktionalitet man kan få med i ett så enkelt plagg som ett par långa tajts. Muskelstödet fyller en viktig funktion och det fi nns inget att anmärka på – förutom prislappen.

Pris: 1 500 kr

www.salomonrunning.com

Alla löpartajts är inte lika. Det bevisar Salomon med sin absolut mest avancerade modell inom genren. Utseendet med alla gummikuber har vi ingen åsikt om, vi kan bara konstatera att det rådde delade meningar bland testarna.

Rent funktionellt blev dock alla överväldigade över att tajtsen, med sitt markanta muskelstöd, tar ett rejält grepp om musklerna och trycker in dem mot skelettet. I teorin ska det minska muskeltröttheten under och efter löprundan.

Förklaringen är att musklerna vibrerar mindre under fotisättningen och därmed jobbar effektivare fysiologiskt sett. Huruvida det stämmer är svårt att testa rent objektivt ute på fältet, men våra testare upplevde i alla fall att byxorna fungerade. Om det beror på en placeboeffekt, eller om det verkligen är så, låter vi vara osagt.

Kvalitativt sett är tajtsen ännu ett utmärkt exempel på Salomons genomtänka funktionsprodukter. Design, passform och små detaljer är faktorer som skiljer en produkt från en annan. I det här fallet har det franska företaget lyckats perfekt. Höjdpunkterna är den mjuka nätväven och greppet runt musklerna.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: