Fyra dioder De fyra små dioderna ger ett skarpt sken och det går att byta till en lägre ljusstyrka om man vill spara batterier.

Liten lyckta – mycket ljus

Användarvnlig pannlampa till ett överkomligt pris.

Silva | |

Slutsats: En ganska smart och lättskött pannlampa med starkt sken till ett rätt så överkomligt pris. En bra detalj är hjälmhållaren som gör det lätt att klicka fast lampan på cykelhjälmen och ta med den på cykelrundan.

Pris: 300 kr.

www.silva.se

Vi är helt överens om att Silva lyckats bra med sin pannlampa, Twilite II. Den har flera praktiska detaljer för den som t.ex. cyklar till och från jobbet eller för den som löptränar efter mörkrets inbrott.

Ljuset kommer från fyra små dioder som ger överraskande bra ljusstyrka. Genom att trycka på en knapp på lampan kan man byta ljusstyrka från en kort och bred ljuskägla, till ett smalt och långt sken. Vi upplevde dock att lampan fungerade bäst på maxläget. Med tre stycken AAA-batterier kan den dessutom brinna relativt länge innan den slocknar. Silva uppger själv att brinntiden är 90 timmar. Till pannlampan medföljer en praktisk hjälmhållare.

Hållaren kan fästas på hjälmen och det är sedan lätt att flytta lampan från huvudbandet till hjälmfästet.

PRODUKTINFO:

Liten, lätt pannlampa med lysdioder. Tre ljusstyrkor och justerbar ljuskägla. Ett praktiskt spänne till cykelhjälmen medföljer.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: