Fakta: Ryggsäck (7 l) för traillöpning/mtb, sex fickor, plats för vätskeblåsa och vattenflaska.

Lätt och praktisk på ryggen

Mammuts lättviktsryggsäck sitter perfekt och märks knappt alls.

## MAMMUT MTR 201 | |

Plus: Extremt lätt. Sitter superbra på ryggen.

Minus: De lätta materialen ger inte nog med stadga när säcken är tungt packad.

Pris: 800 kr.

Slutsats: MTR 201 är en riktigt bra produkt och absolut en av de bästa ryggsäckarna för löpning och mountainbike som vi har testat. Låg vikt och perfekt passform är ryggsäckens styrkor.

www.mammut.com

Mammut är kända för sina friluftskläder och vandringsskor, men deras lättviktsryggsäck för löpning och mountainbike visar att de också kan tillverka andra bra produkter. Ryggsäcken är helt enkelt perfekt.

Den är superlätt – endast 215 gram är vikten – vilket gör den till en av de lättaste löparryggsäckarna på marknaden. Bärsystemet är enkelt, men välfungerande. Axelremmarna är anatomiskt formade och går långt in på bröstkrogen och avlastar därmed axlarna bra.

Ryggsäcken sitter relativt högt, och i kombination med en välplacerad bröstrem så innebär det att ryggsäcken hamnar nära ryggen och nästan inte märks när man springer.

Ryggsäcken har flera små fickor för energigeléer samt en hållare för en vattenflaska lättåtkomligt placerad på axelremmarna. Volymen är dock bara sju liter. Det är inte mycket, men det elastiska dragsnöret och alla små fack gör att man ändå kan förvara en hel del i den. Säcken finns även i en 10-litersversion.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: