Fakta: Vatten- och dammtät, tålig 4G-mobil. 5-tumsskärm, 1,9 GHz quad core-processor.

Kraftfull mobil

Kraft, styrka och tråkig design kännetecknar friluftsvarianten av Samsungs flaggskepp.

## Samsung Galaxy S4 Active | |

Plus: Den är kraftfull, har en utmärkt skärm och är precis så tålig som den sägs vara.

Minus: Tråkig design och lite för klumpig för aktivt bruk.

Pris: 3 790 kr (cirka)

Slutsats: En suverän friluftsmobil mätt efter prestationsförmåga och tålighet. Och det utbytbara batteriet samt SD-minneskortet är bra detaljer. Samsungs design är dock lite tråkig och inte värdig en så här bra mobil.

www.samsung.com

Galaxy S4 Active är friluftsvarianten av Samsung Galaxy S4. Den är vatten- och dammtät och tål att tappas från 1,5 meters höjd och passar därför bra till fysiska aktiviteter.

Vi har som vanligt betett oss ovanligt klumpigt under testperioden. Vi har låtit mobilen ligga ute i regn, vi har tappat den, kört över den och simmat med den. Och den har hållit!

Som mobil är det en kraftfull pryl som inte skiljer sig så mycket från den mer slimmade varianten. Det är bara kameran som är lite sämre jämfört med Galaxy S4.

Mobilen innehåller en fitnessapp som räknar steg, noterar träningspass och kan registrera måltider. Den är snygg och lätthanterlig, men dess beräkningar stämmer inte alls. T.ex. så räknade appen ut en genomsnittsfart på 14,5 km/h efter en cykeltur på 16,5 km som tog 34 min! Och en kaloriförbrukning på 132 kcal! Det här klarar andra appar bättre.

5-tumsskärmen är bra, men den gör att mobilen blir klumpig och svår att få ned i fickan på tajtsen.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad gillar du att lyssna på när du tränar?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: