Häftigaste träningsprylarna 2017

2017 ser ut att bli ett spännande år på prylfronten. Vi har valt ut de mest intressanta och nyskapande sakerna och vi lovar dig att du har mycket att se fram emot!

28 november 2016 av Peter Hyldahl

1. Shoka Bell - Ringklocka med GPS och alarm!

Beskrivning: Ringklocka med flera olika ljud som kan varna medcyklister och övriga trafikanter. Klockan har också en rörelsesensor som fungerar som larm när man har parkerat cykeln, och klockan kan i samarbete med mobilen visa vägen via stora led-pilar. Ringklockan kan faktiskt även användas som cykellampa! Därför blir den populär: För det första är den rätt snygg att ha på pendlarcykeln. För det andra rymmer den flera nyskapande funktioner. Larmet är t.ex. bra eftersom det låter, blinkar och meddelar via en app om någon är på väg att ta cykeln. Det här är ett s.k. kickstarter-projekt, som alltså först ska sättas i produktion. Vi hoppas att detta sker snabbt eftersom Shoka är en smart paketlösning om den fungerar som utlovat! När? Under 2017.

2. POC Resistance - Funktionella mountainbikekläder med inbyggt skydd

Beskrivning: Ny serie med cykelkläder för mtb-cyklister som föredrar klassisk crosscountry-cykling. Det här plagget är lätt, välsittande, funktionellt och skyddar kroppen effektivt via t.ex. antifriktionsmaterial och inbyggda kuddar. Designen är som vanligt utmärkt hos POC. Därför blir den populär: POC har länge utvecklat bra kläder för downhill-mtb och på senare år även för landsvägscykling. Den här gången förenar POC de båda serierna och presenterar en klädkollektion där tonvikten ligger på låg vikt, luftighet och design för många timmars cykling, samt på slitstyrka och skydd. POC Resistance-linjen består av korta och långa byxor, tröjor, jackor, handskar och en hjälm. När? Redan nu!

3. Salomon S-Lab XA Amphib - Skor för både simning och löpning

Beskrivning: Specialsko för swimrun. Skon är konstruerad så att den släpper ut vatten utan att bli blöt, och den lätta skon (215 gram) blir alltså varken tung eller klumpig fast den är blöt. Den grova sulan greppar bra på mjuka, leriga underlag, och insidan gör att skon kan användas utan strumpor. Därför blir de populära: Swimrun, där man simmar mellan öar och springer över öarna, är fortfarande lite okänt. Men sporten växer och samtidigt startas fler så kallade obstacle races där man löper över, under och genom ett antal hinder – ofta i svårframkomlig terräng. Och där fungerar skon perfekt. Salomons landsvägsskor har inte alltid varit bra, men minimalistiska trailskor brukar de ha järnkoll på. När? Våren 2017.

Läs många fler produkttester i nya numret av tidningen som finns ute i butikerna nu, eller teckna en årsprenumeration Aktiv Träning och få rabatt här!

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Får du i dig de 500 gram frukt och grönt som rekommenderas per dag?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig