Fitnessmätare med inbyggd gps och pulsmätare.

© Fitbit.com

Test av Fitbit Charge 4

Vi har testat fjärde generationen av Fitbits avancerade aktivitetsmätare

5 oktober 2020 av Lasse Lyhne

Fjärde generationen av Fitbits avancerade aktivitetsmätare Charge har fått en gps. Det är en nyhet som innebär att du kan mäta fart och distans under t.ex. löp- eller cykelturen utan att mobilen behöver följa med. Det tycker vi är bra.

Vi har testat gps:en på en rad uppmätta rundor och den visade sig mäta mycket exakt. Avvikelsen ligger på 1–4 procent, vilket är i nivå med gps-klockor i mellanprisklassen. Med det sagt är det alltså inte fråga om någon träningsklocka.

Skärmen är mycket liten och navigeringen i menyerna sker genom att man svajpar upp och ned eller åt sidan. Det funkar, men är lite besvärligt med hög puls och svettiga fingrar. Förutom gps:en är det mesta som det brukar vara när det gäller Fitbit. Det innebär bl.a. bra intuitiv navigering och en utmärkt app som håller koll på all hälsodata. 

Klockan registrerar allt från löpning via cykling till simning i bassäng. ”Urtavlan” ändras via appen, men allt är i svartvitt.


Klockan har fått en bättre sömnregistrering samt betalfunktion och en ny funktion kallad Active Zone Minutes, som genom färgkoder visar hur hårt man har tränat.

+ Gps, betalfunktion och bra, enkel navigering. 

Liten skärm och något långsam navigering på pekskärmen.

Pris: 1 700 kr.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: