Produktinfo Gummibandsbaserat träningssystem. Längden på de väderresistenta nylonbanden går att justera. Väska, manual och dvd med övningsbeskrivningar m.m. medföljer. Dörrfäste (249 kr) köps separat.

Praktiskt och bra styrkeband

Rolig och funktionell hemmaträning. Så kan det superkompakta och slitstarka TRX-träningssystemet beskrivas. Och de praktiska träningsbanden fungerar bra att styrketräna med såväl inomhus som utomhus.

TRX Suspension Training Pro | |

Användbarhet: Träningen går som en dans när man väl lärt sig redskapet.

Kvalitet: Träningsbanden är slitstarka vilket är bra när man tränar utomhus.

Prisvärd: Värt pengarna, även om man får betala extra för själva idén.

Slutsats: Det kompakta TRX-systemet är bra att ha med på resan. Och det är praktiskt att använda hemma om man vill ha ett effektivt träningsredskap till funktionella styrkeövningar. Coremusklerna får jobba hårt och övningarna är svårare än de ser ut att vara.

Pris: 1.849 kr.

www.gymgrossisten.se

Är det inte lite väl dyrt för några träningsband? Den kommentaren fick vi höra flera gånger när vi visade träningsutrustningen från amerikanska TRX för vänner och bekanta. Och visst kan nästan 2 000 kronor, som det kostar att köpa hela setet, låta som mycket pengar. Problemet – om man får säga så – är bara att utrustningen är både praktisk och suveränt bra att styrketräna med. Därför kan vi inte göra annat än rekommendera TRX å det varmaste.

Grundidén med det superkompakta träningskonceptet är att man utnyttjar sin egen kropp som vikt medan träningsbanden fungerar som en fästpunkt, som du antingen sitter fast i med händerna eller fötterna. Genom att placera kroppen i en hängande ställning så skapas förutsättningar för att styrketräna på ett mycket effektivt sätt där såväl de stora muskelgrupperna som de små musklerna, som främst bidrar till stabiliteten i kroppen, får jobba maximalt.

Och det är just stabilitetsträningen som utmärker TRXsystemet mest. Tack vare de mjuka banden tvingas man nämligen jobba aktivt för att hålla kroppen stabil samtidigt som man t.ex. gör armhävningar, kroppshävningar och några av de andra övningarna som illustreras i materialet som medföljer.

Själva träningsbanden är mycket lätta att använda; det går bra att fästa bandet i ett träd eller i en stolpe. Om man vill träna inomhus, kan man köpa till ett ”ankare”, som antingen kan fästas i en dörr eller i en stadig fönsterkarm. Därefter är det bara att anpassa längden på de bägge banden så att handtagen hamnar i rätt höjd innan man ger sig i kast med alla övningar.

I början kan det vara lite svårt att få till de mest komplicerade övningarna. Men efter en kort period klarade t.o.m. de mest okoordinerade av våra testare att göra de mest komplexa övningarna på rätt sätt. Jämfört med vanliga hantlar så är det svåraste att anpassa belastningen så att övningarna varken blir för lätta eller för svåra. Men man får snabbt en känsla för hur man ska göra. Och med hjälp av träningssystemet kan du vara säker på att varje liten muskel kommer att få jobba.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: