Produktinfo Träningssäckar av tjockt nylonmaterial med inbyggd viktjusterbar sandpåse. Tre modeller och storlekar: Sandball 4–14 kg, Coach 7–23 kg och Beast 19–38 kg.

Flexibla handvikter

Alphastrongs nya mjuka och flexibla sandsäckar ger en effektiv och funktionell viktträning som passar utmärkt för alla som vill hålla sig i form med hjälp av ett praktiskt träningsredskap hemma i vardagsrummet.

9 november 2011

Alpha Strong Sandball | |

Användarvänlig: Det är mycket lätt att komma i gång och träna med säckarna.

Kvalitet: Slitstarkt och bra yttermaterial, sandpåse och dragkedja.

Prisvärd: Kvaliteten är hög, men själva idén får man betala lite för mycket för.

Slutsats: Om man föredrar att träna funktionellt och vill fokusera på både styrka och kondition är Alphastrongs sandsäckar en bra investering. Priset kan verka lite väl häftigt, men det uppvägs av att säckarna är näst intill helt outslitliga.

Pris: Från 1 500 kr

www.bealphastrong.com/

De sandfyllda säckarna från Alphastrong är ett utmärkt alternativ till vanliga hantlar och kettlebells. Flera strategiskt placerade remmar gör det möjligt att greppa dem på flera olika sätt – och därmed belastas musklerna ur olika vinklar. Remmarna ger dessutom ett riktigt stadigt och bra grepp om de rejäla viktsäckarna.

Tränar man hemma i vardagsrummet så är det också bra att säckarnas mjuka utsida är skonsam mot golvet. Det gör heller inget om man skulle tappa vikterna på golvet – eller på fötterna.

För att få ut maximalt av sandsäcksträningen är man dock tvungen att tänka lite utanför de vanliga ramarna, jämfört med när man använder vanliga hantlar. Använder man dem i stället för vanliga vikter och t.ex. kör biceps curls eller bänkpress med sandsäckarna i händerna, kommer man snabbt att bli irriterad över att det tar för lång tid att plocka bort eller lägga på mer vikter. Detta trots att det är rätt enkelt att ändra belastning genom att öppna påsen och lägga till, eller ta bort, sanden som utgör tyngden.

I praktiken gör man det dock bara ett par gånger tills man har fått en lagom tung vikt. Det är först efter ett par månader när man har blivit starkare som det är dags att fylla på med mer sand. I stället för att fokusera på hur mycket säcken väger så gäller det att tänka funktionellt och kreativt. Säckarna tål nämligen tuffa tag.

Vi inhämtade inspiration från Alphastrongs webbsida och hade massor av glädje och utbyte av träningen med sandsäckarna under testperioden. Inte minst då vi slängde ut dem på gräsmattan och körde ett tufft cirkelträningspass, som både innehöll dynamiska lyft och svingar, arm hävningar och benböjningar och speciella kast med säckarna.

Vår erfarenhet är att ett optimalt träningspass bör bestå av både den mellanstora Coachsäcken, som oftast lyfts med två händer, och den lilla sandbollen (Sandball) som liknar en mjuk variant av en kettlebell. Den kan också användas på samma sätt som kettlebell. Bägge redskapen kan också användas som alternativ till vanliga medicinbollar.

De ditsydda handtagen gör att det är lätt att ta tag i säckarna med ena handen eller bägge händerna och hålla ett smalt eller ett brett grepp.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: