Fakta: Styrketräningssko med stabiliserande kardborrband rakt över vristen. Förstärkt mellansula. Vikt: 339 gram (stl 42).

Gedigen sko för tunga lyft

Inov-8 imponerar med sin nya, innovativa och bekväma styrketräningssko.

## Inov-8 Fastlift 335 | |

Plus: Utmärkt sulkonstruktion och bekväm passform.

Minus: Lite ”billigt” material.

Pris: 1 500 kr.

Slutsats: Skon är perfekt att styrketräna i. Det är framför allt i samband med tunga lyft som den genomtänkta sulan kommer bäst till sin rätt, men även skons övriga kvaliteter gör att den är ett nöje att träna i.

www.inov-8.com

Om du tränar crossfit eller vanlig styrketräning kommer du att älska den här skon.

Sulan är konstruerad för att du ska få ännu mer kraft när du gör benböjningar, utfallssteg och andra tunga benövningar. Till skillnad från vanliga gummiskor finns det stenhårda ”pelare” i hälen som förhindrar mellansulan från att pressas ihop under dig. Känslan av en helt odämpad kraftöverföring är svår att beskriva, men det märks tydligt hur effektivt det är när hälen kommer upp lite högre över marken och hela foten står på en stabil plattform.

Med tanke på att de flesta motionärer knappast är ute efter att göra så tunga benövningar som möjligt har Inov-8 designat skon så att den är extremt flexibel under framfoten. Det gör att den kan användas till alla övningar som brukar ingå i crossfit, cirkelträning och andra träningsformer som ger hög puls. Även snabba sprintträningssekvenser fungerar utmärkt i skon.

Med sin mjuka och smidiga ovandel och vanliga snörning – kompletterat med ett brett kardborrband för ökad stabilitet runt vristen – sitter den bra på foten och känns bekväm.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Hur ofta springer du UTAN gps-klocka?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: