Fem tekniska prylar vi ser fram emot under 2017

Teknologi och träning kopplas ihop blir allt mer. Det märktes tydligt på världens största tech-mässa, CES-mässan, i Las Vegas, som nyligen genomfördes. Vi har tittat igenom vad som presenterades på mässan och valt ut de fem saker som vi ser fram emot allra mest att få se i sportbutikerna.

11 januari 2017 av Lasse Lyhne

Zwift VR

Zwift VR är ett system till en hometrainer, som baserar sig på Virtual reality. Man sätter en mask på ansiktet, startar programmet och sätter sig på cykeln. Och istället för att sitta hemma i garaget och stirra in i väggen, tittar man nu upp mot Alpe D Huez 21 fruktade hårnålskurvor eller någon annan legendarisk cykelsträcka. Zwift VR är nog ingen teknisk pryl vi kommer att se i första taget. Den är dyr och glasögonen är känsliga för svett, men det ser ändå ut som framtiden för cykelträning inomhus.

Polar Team Pro Shirt

Smart Wear. Alltså kläder och skor med inbyggda sensorer som registrerar vår träning är på g. Polars tröja är ett bra exempel på det. Tröjan har inbyggd pulssensor, GPS, diverse accelerometrar samt bluetooth. Den är tänkt att användas till lagsporter, där tränaren hela tiden får information från tröjan så hen kan se vilka spelare som är på väg att tröttna, och vem som inte tar i tillräckligt.

Omron Project Zero 2.0

Project Zero från Omron är en vanlig smartklocka och en aktivtetsmätare, men med en inbyggd blodtrycksmätare som kan mäta blodtrycket vid handleden. Klockan sammanställer mätvärdena till en hälsoprofil och ger därmed personen (och läkaren) en inblick i hur bra ditt cirkulationssystem mår.

New Balance RunIQ

New Balances klocka är enligt tillverkaren den enda pryl man behöver om man löptränar. Den har GPS, pulsmätning, inbyggd musikspelare, pekskärm, men också tre tydliga navigeringsknappar som fungerar bra även under själva löprundan, vilket vi uppskattar. I klockan finns redan Strava-appen, som fungerar som träningsdagbok. Dessutom kan man ladda ned hundratals andra androidappar till klockan. Priset tros landa på en bit över 2 000 kr.

Motiv Ring

Motiv Ring mäter puls, sömn och hur aktiv man är, och det gör den medan den sitter diskret på fingret. En intressant detalj är att Motiv automatiskt registrerar träningspassen och själv märker om man löper, simmar, cyklar eller något helt annat. Den är vattentät och batteriet räcker i fem dagar. Pris ca 2 000 kr.


Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: