Produktinfo Crossfitsko med 4 mm höjdskillnad mellan tå- och hälparti. Flexzoner i sulan. Vikt: 195 g.

Bra på gymmet

Genomtänkt och välfungerande special-sko för crossfit och styrketräning.

## New Balance Minimus | |

Funktion: Skon passar perfekt till funktionell styrketräning.

Passform: Det finns gott om plats framtill. Hälgreppet kunde varit bättre.

Prisvärd: Skon verkar slitstark och tålig, och kommer att hålla länge.

Slutsats: Frånsett ett lite för svagt hälgrepp är New Balance Minimus en bra träningssko för crossfitutövare och andra som föredrar att kombinera konditions- och styrketräning. Kontakten med underlaget samt ventilationen är särskilt utmärkande i positiv bemärkelse.

Pris: 1.000 kr.

www.newbalance.com

New Balance Minimus

Den här skon är baserad på New Balances populära skor inom kategorin naturlig löpning. Det innebär att fötterna befinner sig endast några få millimeter över golvet, och att sulan är mycket flexibel. Den kombinationen är perfekt när man styrketränar och gör explosiva ruscher.

Oavsett om vi körde tuffa benböjningar, sparkade ifrån hårt i roddmaskinen eller på något annat sätt hårdtestade skon, så upplevde vi den som en kompetent medspelare som fungerar perfekt att träna med. En bidragande orsak är den generösa bredden i framfoten som gör att foten kan utvidgas. Därmed fördelas trycket och understödsytan över en större yta.

Rejäla förstärkningar vid tåpartiet gör skon mer tålig. Dessutom är skon så pass luftig att man slipper fotsvett även i trånga träningslokaler. En svaghet är dock hälgreppet som inte är perfekt. Det märks dock bara vid backryck.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Känner du dig otrygg att springa i mörkret?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här: