Man som tränar hemma.
© iStock

Fyra bra redskap för hemmaträning

Med dessa produkter kan du göra massor av övningar med din egen kroppsvikt. Redskapen är dessutom billiga och tar så lite plats att de kan gömmas under sängen när du inte använder dem.

28 november 2018 av Lasse Lyhne

Redskap för hemmaträning 

Att träna hemma är ett perfekt sätt att spara tid när livspusslet är svårt att få ihop. Om du inte hinner iväg till gymmet, men du vet vilka prylar du brukar använda, kan du faktiskt bygga ett eget gym därhemma utan att du behöver belåna huset för det.

Här är fyra bra redskap för din hemmaträning: 

1. Pull-up-stång

Pull-ups är en bra övning för överkroppen, och en enkel pull-up stång på väggen eller dörrkarmen bör definitivt ingå i baspaketet. Denna modell kan fästas utan skruvar i en dörrkarm och har flera greppinställningar så att övningen kan varieras och du kan jobba med din greppstyrka.

2. Kettlebell 

Kettlebells är ett mycket allsidigt redskap. Swings är den mest kända övningen med kettlebells, men du kan även använda den till vanliga styrkeövningar som knäböj, utfallssteg och marklyft samt en rad andra effektiva övningar, då du svingar, pressar eller stöter iväg klotet. Köp gärna två kettlebells så att du får fler övningar att välja mellan.

3. Matta 

En tränings matta är svår att undvara om du ska göra situps, rygglyft och andra övningar som görs på golvet. Välj en tjock matta med relativt kompakt skum som inte pressas ihop och blir platt. Den ger klart bäst stöd när du gör höftlyft och andra övningar då trycket ökar på axlar, ländrygg och svanskota.

4. Maghjul 

År 2014 utsågs övningen roll-out, då man står på knä och rullar fram och tillbaka, till världens bästa magövning. För att utföra den behöver du ett s.k. ab-wheel.

Aktiv Träning rekommenderar: Effektivt träningsset

VILL DU OCKSÅ HA starka rygg- och magmuskler? Det kan du också få. Ett av de allra bästa sätten är att använda ett maghjul. Några minuters träning varje dag stärker din bålmuskulatur, ger dig en bättre hållning och gör så att du undviker att sjunka ihop i överkroppen med ryggont som följd.

JUST NU FÅR du ett maghjul av utmärkt kvalitet tillsammans med Aktiv Träning. Maghjulet är designat med dubbla hjul, vilket ger bra stabilitet, och ergonomiska handtag med fördjupningar för fingrarna. Maghjulet ingår i vårt stora träningsset med maghjul, träningsmatta, gummiband, övningsguide och 3 nummer av Aktiv Träning för ENDAST 99:50 kr (+ 49:50 kr i porto – totalt 149 kr). Läs mer om det suveräna erbjudandet här.

Läs också

Kanske är du nyfiken på ...

Vad är ditt mål under det kommande året?

Vi rekommenderar

Hittade du inte det du söker? Sök här:

Rekommenderas till dig